Is Pokémon GO legaal?

Voorlopig denk ik van niet.
#Wanneer juristen het plezier uit een spelletje halen

Mag Nintendo en ontwikkelaar Niantic zelf keuzes maken waar de digitale objecten zoals pokestops en gyms geplaats worden? Ons stamcafé (Café De Uyl van Hoogland) is ontzettend blij met haar twee pokestops op het terras, maar wat als er één in uw achtertuin zou zijn?

Dit leidt tot de vraag: mag Nintendo en ontwikkelaar Niantic zonder toestemming een gym of pokestop (een argumented reality object) op privé-eigendom plaatsen? Ik neem de stelling in dat zij hiermee bevorderen dat Pokémon GO-spelers worden uitgelokt om ongevraagd andermans erf te betreden.

Voor het oproepen van de eigendomsrechten is de vraag of een digitale Pokestop wel een goed is.

Zijn onze eigendomsrechten zo uitgebreid dat ze ook bescherming bieden tegen goederen (pokestop en gyms) uit de digitale wereld?

Jazeker! Door Pokémon’s uitlokkingen van eigendomsovertreding (onbevoegd over een erf lopen om een pokestop te halen) handelt Pokémon onrechtmatig. De onrechtmatige daad is voor nu de enige optie om dat recht te verhalen.

Alhoewel het een omgekeerde wereld is, bied Pokemon wel de mogelijkheid om, na acceptatie van alle voorwaarden van de Pokémon GO app, een verzoek tot verwijdering van een pokestop of gym in te dienen. Wordt vervolgd!