Vlucht vertraagd

Vertraging vlucht | Recht op schadevergoeding!

Voor veel mensen is de vakantie het hoogtepunt van het jaar. Een periode die liefst in een zo ver mogelijk buitenland wordt doorgebracht, bij voorkeur in een land waar de temperatuur aangenaam is. Niet zelden gebeurt het echter dat de reis waarop men zich zo verheugd heeft minder florissant blijkt uit te pakken. Vertraging op de heenreis met als resultaat frustratie en een kortere vakantie, of vertraging bij de terugreis waardoor er belangrijke afspraken worden misgelopen is een reële mogelijkheid. Zeker wanneer er is geboekt bij een prijsvechter dan zijn vertraging en ongemak eerder regel dan uitzondering.

Veel passagiers weten niet dat ze in dergelijke gevallen recht hebben op een financiële vergoeding. Wanneer er echter wordt aangeklopt bij de reisaanbieder geeft deze vaak niet thuis. De reisaanbiedder doet dit in de hoop dat de passagier geen tijd en geld heeft om werk van een claim te maken. Hoewel er duidelijke Europese regels zijn die reisaanbieders verplichten vertraging te compenseren, krijgen veel passagiers simpelweg geen reactie op hun klacht.

...veel vliegmaatschappijen pas betalen wanneer er juridische stappen tegen hen worden genomen.

Eerst aanvechten dan pas betalen

Uit onderzoek blijkt dat veel vliegmaatschappijen pas betalen wanneer er juridische stappen tegen hen worden genomen. Wessel heeft ruime ervaring met het ondernemen van deze juridische stappen. Doordat het Europees recht met betrekking tot vluchtvertraging zeer dwingend is, weet een reisaanbieder namelijk dat hij een eventuele procedure niet zal winnen. Een sterke juridische brief zorgt er dan in bijna alle gevallen voor dat de reisaanbieder eieren voor zijn geld kiest en de schadevergoeding snel uitkeert. Op deze manier heeft Wessel al veel klanten slepende klachtenprocedures uit handen genomen en compensaties gerealiseerd waardoor er alweer kan worden uitgezien naar de volgende vakantie.

Lees hier de uitspraak waar dit artikel op is gebaseerd